söndag 23 januari 2011

Ett hjärta fyllt med choklad

Alla hjärtansdag börjar närma sig och då blev jag idag inspirerad till att göra något med hjärtan. Det blev ett hjärta som går att hänga upp som dekoration. Den har också en ficka man kan fylla med smått och gott. Mallen till hjärtat kommer från Mirkwood designs där det finns en hel del spännande mallar att skriva ut.

Dekorationen blev en Hängelstämpel jag fick i julklapp av ScrappLinda målad med distresser. Blommor, spets och ett hänge med pärlor och en stämpel från Rox Stamps.

Kanterna runt hjärtat på både fram och baksidan är embossat med koppar. Stämpeln jag använt till detta är från underbara Stempelglede.


Fylld med smaskig choklad!!!!

Textstämpeln på hänget.


Med detta bidrag är jag med på utmaningarna hos
Sukkersött http://www.sukkersott.blogspot.com/ med temat något som innehåller choklad.
Anonyme Scrappere http://anonymescrappere.blogspot.com/ med temat vintage blommor och spets

lördag 22 januari 2011

Anonyme Scrappere

Jippie! Jag har hittat en ny spännade utmaningsblogg och tävlingen de har just nu kan jag bara inte låta bli: vintage med blommor och spets. Kan det bli bättre? Bloggen är Anonyme Srappere: http://anonymescrappere.blogspot.com/

Efter en hel del pillande fick jag till detta skrin, som jag länge har velat göra något med.


Massor av blommor, spets och pärlor är det på skrinet.


Locket är dekorerad med en Magnoliastämpel. Hårnålen i guld är mycket speciell för mig. Jag hade den när jag var ett litet barn och tyckte den var sååååå vacker. När den gick sönder sparade jag den och 28 år senare kom den till användning!!!
Historian bakom hårnålen fick mig också att välja just detta stämpelmotiv som påminner mig om mig själv när jag var liten.

Framsidan

Sidan.

fredag 21 januari 2011

Gamla CD-skivor

Pust, stånk och stön... igår ventilerades uppsatsen och det gick bättre än jag hoppats, inga andra ändringar behövs göras än rätta till namnen påvissa ställen så alla namn är på fornisländska. Jag fick desutom reda på vad jag ska rikta in mig på i framtiden... masterexamen är nästa steg. Nog om den tråkiga pluggdelen. Idag har vi på ScrappaLoss en ny fredagsskiss och dessutom med Rox Stamps som sponsor. Jag gjorde en liten tavla som inspirationsalster:Det är en CD-skiva som jag har altrat med spillbitar och distress cracklepaint. Den jättefina stämpeln är från Rox Stamps och texten passar så bra till hjärtat som hänger under CD:n.
Tyvärr så var det natt när jag fotograferade så ljuset är inte det bästa. Tavlan har förlorat lite av sin charm det, men så bli det om man är ute i sista sekund.
Skynda nu in på ScrappaLoss och spana in skissen så du får chansen att vinna pris från Rox Stamps.

söndag 16 januari 2011

Scrappar för fullt

Uppsatsen är nu inlämnad för ventilering, vilket ska ske nästa vecka.. Det känns som domedagen närmar sig med stormsteg. Hoppas såååå att den blir godkänd. De senaste dagarna har jag ägnat åt att söka fram nya tips och idéer på framtida scrapprojekt. Sitter dessutom och scrappar en del för ScrappaLoss, som jag snart ska visa här...måste bara invänta rätt datum :-)

Idag fick jag dena banner som min DT-kollega Martina har gjort till oss alla på SL:Visst är den fin!!

onsdag 12 januari 2011

En liten blomma

För bara någon dag sedan hittade jag en fin mall på en blomma som man kunde använda till att göra ett ihopvikt kort av. Tyckte dock att mallen var lika perfekt för att göra en solros av. Efter en hel del klippande och kladdande med glitterlim så var denna lilla solros skapad.


Blomman har jag monterat på en blompinne och nästa projekt blit att altra en passande kruka till den. Så fort jag har inhandlat ny cardstock i gult så tänkte jag visa hur man gör denna söta blomma.

tisdag 11 januari 2011

Skärmaskin

Förra veckan fick jag nog av min gamla skärmaskin. Ja inte för att den var så väldigt gammal. Jag hade fått den i juli, men redan då upptäckte jag att den inte kunde skära igenom papper ordentligt på vissa ställen. Skapelsen kom från Claes Ohlsson och är deras "billiga" modell. Felen blev bara fler och när eländet inte alls kunde skära genom det tunnaste pappret ens beställde jag en ny. Det blev denna:

TONIC STUDIOS SUPER PUSH BLADE TRIMMER
Den går att köpa i denna butik: http://www.scrapohobby.se/
Det som övertygade mig att köpa denna skärmaskin var dels tips på SS forum, men också denna recension hos Scrap-nörden.
Nu fick jag en nyare modell än hennes, men det är bara hur skärbladen sitter i hållaren som skiljer annars är det samma typ. Jag blev så imponerad av hur lätt det är att skära med. Jag behöver ingen linjal för att ta mått först och det bli rakt. Bigningsbladet som följer med fungerar också bra. Plötsligt blev scrappandet såååååå mycket enklare och mindre svordomar blir det också.
Är du på jakt efter en ny skärmaskin så rekomenderar jag verkligen denna!

En god nyhet till är att min uppsats är färdig... typ...den ska ventileras den 20 och det finns alltid lite smått här och var som kan ändras innan dess och efter den 20 så har jag en vecka på mig att korrigera uppsatsen efter kritiken jag fått innan den ska lämnas in... en gång för alltid. Hoppas så att den blir godkänd i alla fall.

lördag 8 januari 2011

Snart klar

Bara ett kapitel kvar på uppsatsen sedan är den klar. Ikväll kan jag förhoppningsvis fira att eländet är färdigskrivet, JIPPIE!!!!!!!!!!!!

Strax innan nyår gjorde jag detta kort med en Magnoliastämpel jag fått i julklapp. Blommorna blev inte alls som jag hade tänkt mig.... men ja, nu sitter de där de sitter. Desto mer gillar jag den underbara breda spetsen som jag fyndade i M-huset (tror det heter så).

onsdag 5 januari 2011

Julklappar

Jag fick ju så oroligt fina julklappar från min man, svärföräldrarna och min DT-kollega Linda. Bland annat fick jag de otroligt vackra stämplarna från Stempelglede och Martha Stewart-punchar. Med dem gjorde jag detta kort som min syster ska få till sin födelsedag. Motivet är målat med distresser och perfekt pearls i guld.Jag köpte en burk med perfekt pearls för att testa göra egen glimmermist. Jag provade den på detta kort ( blommorna och fjärilen) och tycker det blev riktigt bra. Jag blandade lite perfekt pearls med vatten och använde det till att måla detaljer på fågeln så att den får lite guldskimmer. Jag kommer nog att köpa flera färger av detta pulver för det var riktigt kul att använda.

tisdag 4 januari 2011

Säljes

Hejsan!

Nu är det dags att rensa i lådorna för att få ihop lite pengar. Skriv helst i tråden Svensk Scrapbookings forum, men om du skriver här GLÖM inte epost så jag kan kontakta dig.
Porto tillkommer.
Hoppas du hittar något du gillar.

Vänliga hälsningar
Rosemarie1 - 2, 5st mönstersaxar - 10 kr
 
33, 10 st charms flicka (silverplast) - 5 kr


35, Glossy accent, provad, 5 kr
36, Glitter, rödaktigt guld, oöppnad - 10 kr
37, Kopparfärgad 3dlim, provad, 6 kr
38, Glitter, brun, provad - 6 kr


39, 2 st stämpeldynor - 5 kr
40, vattenfast svart dyna, fint skick men behöver fyllas på - 5 kr
41, Små stämpeldynor i blått, grönt och rött - 5 kr
42, Svart och olivfärgad dyna - 5 kr/ st

43, Hårklämmor med glitter - 10 st/ 5 kr
44, Reliffärg till porslin, den svarta är lite använd, den blåa är oanvänd, - båda 30 kr

45, Småstickers - 5 kr

46, Stämplar, lite dåligt fäste - 5 kr51, Stämplar på kloss (kan tas av) - 5 kr
52, 2 st ministämplar - 2 kr
54, Band av olika slag, små bitar på ca 10 cm och vissa längre - 2 kr
57, Laserark, jul - 8 kr

58, A4 ark med utskurna blommor - 2 kr

lördag 1 januari 2011

Ett nytt år

Detta är alltså första dagen på år 2011. Ett nytt år att scrappa sig igenom med förhoppningsvist många trevliga händelser och inte allt för många besvärliga räkningar eller dålig hälsa.
Snart är min D-uppsats färdigskriven och jag kommer äntligen att få mera tid åt min älsklingshobby. Då ska jag också ta tag i denna blogg och börja dela med mig av mina experiment. Ett par dagars uppsatsskrivande är dock kvar innan jag kan jubla.
Tills dess önskar jag alla ett GOTT NYTT ÅR!!!! och visar en höstig LO som jag gjort för ScrappaLoss senaste utmaning. Den är gjord efter en skiss och med kravet att metallföremål ska finnas med (bradsen på blommorna)