lördag 28 maj 2011

Tillbaka från en kort semester

Nu är jag tillbaka från en liten kort semester nere i Helsingborg. Underbart att komma till lite andra trakter och se vad som finns där. Bland annat vandrade vi i bokskogen på Söderåsen och det är ju så vackert att gå där. Jag bara väntade på att Robin Hood skulle komma farandes från ett träd, men tyvärr så dök han aldig upp. Nåväl, den egna gubben får väl duga ett par år till :-). Vi firade nämligen också vår 9:onde bröllopsdag.

Andra glada nyheter som kom då vi var borta var att jag kom 5 i topp hos Papirdokkenes utmaning som jag med på med detta kort:

Det gjorde mig jätteglad! Tack för att ni tyckte om kortet!!!

Ja, vad mer finns att berätta.. sitter just nu i valet och kvalet med att beställa en Big Shot... ska jag... ska jag inte... mycket pengar är det när man inte har någon egen inkomst.... får nog fundera ett tag till.
Jo, en sak till tänkte jag dela med mig och det är två digisar som jag knåpade ihop i brist på en egen "Grattis till studenten"-stämpel.
Det är fritt fram att använda dem, men jag skulle bli oerhört glad och tacksam om du länkar tillbaka till min blogg.


Ja... nu ska jag vänta på att maken kommer hem från jobbet så vi kan installera den nya tvättmaskinen, som till skillnad mot den gamla förhoppningsvis kan centrifugera.

Kram
Rosemarie


onsdag 18 maj 2011

Den blomster tid...

nu kommer med dunder och brak. Ja, det har fullkomligt exploderat ute i naturen och allt blommar. Det är så otroligt vackert och det gäller att njuta för fort går det också. Lite tid finns det för scrappande också och ett kort med en av mina favorit Magnolior blev det.


Jag gjorde kortet för en tävling hos en ny utmaningsblogg som heter Papirdokkene, från det underbara landet Norge. Denna gång är temat allt är tillåtet :-).
Stämpeln är som sagt från Magnolia, papprena är från Pion Design och blommorna är från Wild Orchid. Alla kanter har blivit sydda med maskin och så har jag använt en svirlstämpel från Stempelglede.
Ha det så gott!
Kram
Rosemarie

lördag 14 maj 2011

Övning borde ge färdighet...

Ja, det sägs ju att övning ger färdighet, men jag tycker ändå att det alltid är lite klurigt att färglägga stämpelmotiv med distresser. Vet inte vad jag gör fel, men något knas blir det alltid.
Denna vecka var det min tur att göra en tolkning till fredagsskissen hos ScrappaLoss och då provade jag färglägga ett motiv med skuggeffekt.
Resultatet efter tre försök: nåja, det ser bättre ut än motiv utan skugga, men det finns MYCKET kvar att lära.
Jag har dessutom lagt upp en ny LO hos Kristinas Scrapbooking: http://kristinasscrapbookingblogg.se/studentbalen/


Nu ska jag bege mig ut i skogen och låta mig jagas lite av myggen, ett bra sätt att hålla rask promenadtakt :-).
Stor kram
Rosemarie

tisdag 10 maj 2011

Kort och ask

Halloj i stugorna!

Tänkte visa ett kort och en ask som jag gjorde under mitt DT-uppdrag hos Countryscrap. Tyckte det var så härligt vårgrön färg på papprena från Prima så det blev vårtema på dem båda.Tänk vilka underbara dagar det har varit i helgen med sol och värme! Det har känts knasigt att sitta inne och scrappa då, men nu hoppas jag att det snart kommer en eller två regninga dagar både för scrappandets skull, men också för att naturen här i omgivningen fullkomligt skriker efter vatten.
Ha det så gott och lämna gärna en liten kommentar så jag kan hälsa på dig med!
Kram
Rosemarie

onsdag 4 maj 2011

Altrad vinflaska

Hejsan!

Jag har flera gånger sett så otroligt fina altrade flaskor och tänkt att det måste jag ju prova på någon gång, så när Kristina gav mig i uppdrag att altra något... ja, då blev det en vinflaska. Det var väldigt kul att göra och med papper från Maja Design blev det verkligen enkelt att få till det rätt. Tänk att rosa och grått kan passa så bra ihop.


Flera bilder och beskrivning finns hos Kristinas Scrapbooking, så titta gärna in där. Vi i DT-teamet har dessutom fått egna dagar att göra inlägg på så nu kommer det dagligen ett eller två nya alster att inspireras av, så besök gärna den bloggen ofta.

Ha en trevlig onsdag!
Kram
Rosemarie