lördag 20 augusti 2011

Brevlåda + mall

Hejsan!

När jag kikat runt på nätet har jag flera gånger hittat jättefina altrade brevlådor, men alltid den "ameikanska" typen av brevlådor. Så jag tänkte att det skulle vara kul att göra "våran" typ av brevlåda någon gång. Försökte hitta någon mall eller beskrivning till hur en sådan ska göras, men hittade inget så då blev det til att göra en ritning själv. Den kommer jag att lägga i slutet på inlägget ifall någon annan skulle vilja prova på att göra en sådan låda.

Min färdiga låda gjorde jag med material från Kristinas Scrapbooking och den blev så här:


Locket går att öppna och det är en lagom stor ask för att fylla med godis. Materialet jag använt går att hitta i inlägget på Krisitnas blogg, så kika gärna in där. Flera bilder finns också där.


Brevlådan är väldigt enkel att göra. Det räcker med bara ett cardstock och ett mönsterpapper för att vika och dekorera den. Locket fäste jag genom att ta en bit cardstock, biga den på mitten och sedan fästa den på locket respektive lådan så att det locket sticker ut 1 cm åt alla hållen.


Ritning på den färdiga lådan och lockets mått.


Ritning på lådans mått. Måtten med rubrikerna Lager1 och Lager 2 är måtten jag använt på "fotomattan" under mönsterpappret respektive mönsterpappret. Vimsig som jag är måste jag alltid skriva ner sådanna mått för att inte mäta fel.


Hoppas mallen kan vara till nytta och inspration till att skapa egna små brevlådor. Det skulle också vara jättegulligt om du länkar tillbaka hit när du visar ditt alster. :-)
Ha en fortsatt trevlig helg!
Kram
Rosemarie

22 kommentarer:

 1. Wow - så utrolig dyktig du er! Brevlådan ble virkelig vakker :) Og så dekorativ med masse fine detaljer. Dette er en fin gave både å gi og få :)
  Ha en fin weekend :)

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker brevlåda du har gjort. Blev så sugen på att testa den. Ska nog ta tag i det tror jag! Tack för att du delar med dig av mallen. Lena

  SvaraRadera
 3. Måste vara den vackraste brevlådan i världen!!! Vill ha en sån på riktigt:) Måste absolut prova att göra en själv. Tack för inspirationen.

  Kramar, Outi

  SvaraRadera
 4. En sådan vacker brevlåda. Tack för att du delar med dig av din mall,det här skall jag pröva på.Har kikat runt inne hos dig och du gör såå mycket fint.Ha en bra dag. Kram Nina

  SvaraRadera
 5. Oj, vad fint! Helt suveränt gjort.

  SvaraRadera
 6. Tänk att ha en sådan brevlåda att hämta morgontidningen ur...så underbart. Tack för att du delar med dig av mallen, det här måste jag prova.
  Ha det gott hälsar Eva

  SvaraRadera
 7. Kanon! Roligt med en "svensk" låda. Har bara sett de där amerikanska "mailboxarna" förut.

  Jätteläcker är den!

  SvaraRadera
 8. å den e helt helt underbar.

  SvaraRadera
 9. Vilken fantastisk låda, den måste jag testa någon gång!
  Kram och tack för inspirationen!

  SvaraRadera
 10. Jättefin brevlåda. Och tack för att du delar med dig av mallen!
  Den måste jag prova att göra. :)

  Ha en underbar dag.

  SvaraRadera
 11. Vilken tokläcker brevlåda, var tvungen att testa den direkt :) Länkar tillbaka hit i mitt inlägg, stort tack för att du delar med dig!

  http://kattizscrapp.blogspot.com/2011/09/dt-scrapbutiken-nyheter-i-brevladan.html

  Kram Kattiz

  SvaraRadera
 12. JAA-a Vad bra att Kattiz länkade!
  Snällt att du delar med dig av mallen.
  Jag ska göra en låda själv.
  Vilken härlig blogg du har, hit kommer jag igen!
  Kram Linda
  lindathornmedprickar.blogspot.com

  SvaraRadera
 13. Jag var ju bara tvungen att testa din brevlåda.
  Har länkat hit till dej.
  Här hittar du min brevlåda.
  http://snojbi.blogspot.com/2011/09/mina-forsta-dt-alster.html
  Kramis

  SvaraRadera
 14. jag hittade din mall på post lådan via snojbis blogg och måste pröva den jag med!

  http://majas-scrappade.blogspot.com/2011/09/post-lada.html

  Tack för ritningen :) Den va kul att göra!

  SvaraRadera
 15. Så jättefin!! Helt underbar!

  SvaraRadera
 16. Vilken superfin brevlåda med härliga färger du gjort! Tusen tack för att du delade med dig och det verkar som om din idé blivit en riktig scraptrend :)

  Självklart kunde inte jag heller hålla mig från att testa. Den finns att kika på här: http://scrapsalig.blogspot.com/2011/10/brevlada-for-julpost.html

  SvaraRadera
 17. Dekor till brevlåda med namn, gata, nummer och ingen reklam tack, 199kr. Boxart erbjuder postlådor, dekorer, klistermärken, text till brevlåda, husnummer.

  Brevlåda

  SvaraRadera
 18. Dekor till brevlåda med namn, gata, nummer och ingen reklam tack, 199kr. Boxart erbjuder postlådor, dekorer, klistermärken, text till brevlåda, husnummer.

  Brevlåda

  SvaraRadera

 19. KAMPANJ Just nu bjuder vi på dekor till din postlåda, börja med att välja önskad stil på texten, sen skriver du in önskad text i rutan. Önskar du ett speciellt ...

  Postlåda

  SvaraRadera

 20. KAMPANJ Just nu bjuder vi på dekor till din postlåda, börja med att välja önskad stil på texten, sen skriver du in önskad text i rutan. Önskar du ett speciellt ...

  Postlåda

  SvaraRadera

 21. KAMPANJ Just nu bjuder vi på dekor till din postlåda, börja med att välja önskad stil på texten, sen skriver du in önskad text i rutan. Önskar du ett speciellt ...

  Postlåda

  SvaraRadera

Tusen tack för att du tittar förbi hos mig och lämnar en liten hälsning!